
O piele frumoasă, netedă și luminoasă are nevoie de o îngrijire pe măsură. Exfolierea este extrem de importantă și, atunci când este realizată cum trebuie, îți va lăsa tenul perfect curat, fără imperfecțiuni si… unde mai pui că poate șterge de pe chip și liniile fine.
Umezește bine fața!
Înainte de exfoliere, asigură-te că ai îndepărtat orice urmă de cremă sau machiaj. Pentru ca procedeul să aibă efectul dorit, e bine să deschizi porii înainte cu puțină apă călduță, dar nu fierbinte. Umezește pielea câteva secunde sau fă o baie de aburi cu ceai de mușețel sau lavandă, care stimulează circulația sângelui la nivelul feței.
Alege produsul potrivit!
În funcție de tipul de ten, exfolierea se va face diferit. Este esențial să îndepărtezi celulele moarte de la suprafața pielii, ca să o păstrezi frumoasă, însă fără a-i afecta bariera naturală de protecție.
Un ten sensibil are nevoie de un gomaj cât mai blând, de preferat doar din ingrediente naturale. Ferește-te de produsele care conțin parfumuri, multe uleiuri sau parabeni. Exfoliază o singură dată pe săptămână.
Tenul uscat poate fi curățat cu ajutorul unui scrub cu particule fine, de 2 ori pe săptămână, sau cu ajutorul microdermabraziunii – o procedură cosmetică care nu e invazivă și care îmbunătățește aspectul pielii. Aceasta se realizează însă în siguranță doar la salon.
Tenul gras, predispus la îngrășare, trebuie exfoliat doar de 2 ori pe săptămână. Dacă suferi de acnee, folosește produse care au în compoziție acid salicilic, cu proprietăți antibacteriene.
Exfoliază de preferat seara, pentru că în timpul nopții pielea se regenerează, iar crema aplicată înainte de culcare își face mai bine efectul. Evită exfolierea zonei din jurul ochilor, unde pielea este mult mai subțire și mai sensibilă.
Masează cu grijă!
După ce ai aplicat produsul de exfoliere, ai grijă să îl plimbi delicat pe toată fața, 1-2 minute, pentru ca particulele din compoziția lui să curețe eficient porii. Nu aplica produsul energic, pentru a nu te irita. Ia scrubul cu vârful degetelor și întinde-l cu mișcări circulare, de jos în sus. Când ai terminat, mai lasă exfoliantul să acționeze 30 de secunde, apoi clătește cu apă călduță. Tamponează ușor pielea cu un prosop moale.
Aplică o cremă hidratantă!
Imediat după exfoliere, hidratează tenul cu crema obișnuită. Aceasta va intra mult mai bine în piele, lăsând-o moale și catifelată. Dacă îți simți fața uscată, poți aplica și o mască hrănitoare, pe care o lași să acționeze cel puțin 30 de minute.
Gomaj natural cu tărâțe și lapte
Combină o jumătate de ceașcă de mălai sau tărâțe cu o jumătate de ceașcă de lapte și 4 lingurițe de ulei de măsline. Amestecă bine toate ingredientele până la omogenizare. Aplică pe fața curată și masează delicat cu mișcări circulare, dinspre bărbie către tâmple. Lasă să acționeze 30 de secunde, apoi clătește cu apă călduță.
Gomaj cu cafea.
Pune în căușul palmei o linguriță de cafea și apoi toarnă câțiva mililitri de shower gel cu ph neutru. Masează ușor pe toată suprafața feței și apoi clătește cu apă călduță. Acest gen de gomaj este recomandat și pentru întreg corpul.
Gomaj cu făină de porumb și pastă de dinți.
Acest gomaj este recomandat doar în zona nasului unde sunt punctele negre vizibile dar și in care punctele de grăsime se formeaza cel mai ușor. In căușul palmei pune puțină pastă de dinți si o linguriță de făină de porumb și apoi masează usor în zona nasului timp de 2-4 minute. După masaj mai lasă să acționeze timp de 1-2 minute și spală cu apă călduță. Poti repeta acest gomaj „de la bunici” o dată pe săptămână dacă ai un ten gras și o dată la 2 săptămîni daca ai un ten sensibil. Reocmandat in special dupa ce ai facut un dus sau o baie si ai porii feței deschisi astfel incât să acționeze cât mai bine.