
De cele mai multe ori nu stim sau nu suntem foarte hotarate ce model de voal sa ne alegem. Sa fie cu dantela, sa fie brodat sau simplu, sa port un voal lung de mireasa sau sa aleg unul scurt si usor? Mai jos regasiti cateva sfaturi, sfaturi care sper sa va vina in ajutor sa luati hotararea corecta.
Daca preferi un voal scurt, lejer si foarte usor care acopera partial sau in intregime fata, fii sigura ca vei avea un aer sofisticat si extrem de sic. Acesta poate fi simplu sau brodat usor pe margini astfel incat sa nu deranjeze privirii. Voalul va asigura un mister privirii tale pentru cei din jurul tau.
Voalul pana la umeri
Acest tip de voal poate transforma o rochie simpla in una sofisticata. Poate fi un voal din mai multe straturi si care se prinde in general in crestetul capului. Primul strat, la biserica, se lasa usor pe fata iar dupa oficierea slujbei religioase se ridica. Este recomandat pentru rochiile de mireasa croite simplu in partea de sus si ample (stil printesa) in partea de jos dar si pentru miresele minione.
Voalul pana la cot
Acesta este voalul cel mai in trend, este voalul standard. Din tul, cu dantela, cu strasuri sau cu margelute, este recomandat pentru rochiile imperiale, de tip A. Dimensiunea recomandata a voalului este de 1,5 m care se va prinde in varful capului, la ceafa sau sub coc in 2 straturi astfel incat un strat sa poata fi lasat spre fata la altar. Se potrivesc perfect la rochiile de mireasă în stil de prințesă sau de bal, deoarece se opresc din locul în care începe volumul rochiei.
Voalul stil capela
Lung si elegant, voalul capela trebuie sa depaseasca rochia de mireasa cu aproximativ 15-20 cm si sa atinga suav pamantul. Este recomandat rochiilor foarte ample si este voalul care ofera comoditate miresei prin sistemul sau de prindere si de ridicare.
Voalul stil catedrala
Trebuie sa-ti depaseasca rochia de mireasa cu cativa metri si astfel vei deveni o mireasa fastuoasa. Este voalul care reprezinta emblema mireselor regine si este recomandat rochiilor de mireasa formale, ample sau lungi dar si a celor cu trena. Poate fi simplu sau brodat pe margine, cu dantela iar lungimea lui incepe de la 2,5 m si poate ajunge pana la 4-6 metri.